Cancer,  Tankar

Känslan av att något är förändrat

Det är varmare ute nu. Skönt. Den här vintern har varit kall och hård. Inte för att vi i Göteborg haft någon vargavinter. Utan mer hur jag upplevt den. Jag kan fortfarande komma ihåg känslan när jag upptäckte den där knölen för första gången. Det var strax innan jul.

Jag hade planerat att inte berätta det för någon. Om den där knölen. Ville inte oroa.

Så var jag och systra min ute och åkte. Vi satt i bilen. På väg till ICA för att köpa godis till fredagsmyset. Plötsligt sa jag det bara:

Jag har en knöl i ljumsken. Den är rätt stor.

En stunds tystnad. Hennes lätt flackande blick. Jag kunde riktigt höra hennes oroande tankegångar.

Du måste kolla upp den. Lova mig det, sa hon.

Jag lovade.

Sen kom julen. Och nyår. Och så gick det några veckor till. Knölen var kvar. Ilsket brummandes precis där i ljumskvecket. Jag kände det på mig. Det här är inte bra. Det var dags att kolla upp detta lilla monster som växer i min kropp.

Det är något speciellt med årstidsväxlingar. Från den ena dagen till den andra händer det något. Det känns i luften. Något har förändrats. Så kändes det när jag tryckte på kölappen och satte mig ner i väntrummet på Vårdcentralen. Något håller på att hända. Jag vet det bara. Jag känner det i luften.

2 Comments

  • Mia

    Dina texter. De berör mig djupt. Har också MM i stadium 3. För mig startade det i ögat. Sen spred det sig. Började med BRAFmek men nu verkar det som om jag blivit resistent. Jag hoppas på immunterapin och strålning. Va stark du är med din ms och allt!!!! Med tanke på ditt bloggnamn, förstår jag att du kommer kämpa. ge inte upp!!! Fuck Cancer!!!

    Styrkekramar Mia <3 <3 <3 <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *